Vitajte v projekte Rok pre seba!

0
(0)

Od septembra 2017 najbližších 52 týždňov tu budete nachádzať sprievodcu osobným rastom, rozčleneného na malé, ľahko absolvovateľné kroky, ktoré vás budú priebežne posúvať ďalej a ďalej, až dosiahnete tú úroveň zhmotňovania (manipulácie vlastnej vibrácie), ktorá je pre vás v tomto okamihu optimálna.

Prečo taký dlhý čas?

Pretože každý pokrok pozostáva z reťaze drobných, ľahko absolvovateľných krôčikov. Ľudia okolo nás vnímajú, že napredujeme, ale my to nevnímame, pretože tie oči, ktoré sa na náš postup pozerajú, sa priebežne menia. Čo bolo „normálne“ včera či predvčerom, už nie je „normálne“ dnes. Naša definícia „bežného“ sa priebežne prepisuje a naša vnútorná latka sa priebežne posúva vyššie a vyššie. Ani si neuvedomujeme, koľko sme dosiahli, kým nepríde situácia, kedy máme možnosť porovnať terajšieho seba s minulou verziou z nás – a odrazu vnímame. 🙂

Žiadny úspech sa neudial cez noc. Predchádzalo mu obdobie, kedy:

  1. vnútorné zanietenie nás hnalo dopredu k niečomu, čo sme chceli dosiahnuť
  2. bolo nám absolútne a bez najmenšej pochybnosti jasné, čo chceme dosiahnuť
  3. využívali sme každú príležitosť na to, aby sme sa posunuli čo len o centimetrík bližšie k nášmu cieľu.

A prečo to neplatí automaticky na každú situáciu? Pretože väčšina ľudí spočiatku aj jasne a bez pochybností a s veľkým zanietením vie, čo chce dosiahnuť – ale postupom času ich ich vlastná vízia privalí a zadúša, pretože začnú mať pocit, že si možno prajú priveľa. A to ich zastaví na polceste.

My na to pôjdeme inak: japonskou výrobnou 😉 metódou kaizen – sústavným zlepšovaním. Proste si nájdeme vec, ktorá sa dá zlepšiť, a trošičku ju zlepšíme. Pozrieme sa, do akej podoby sa zmení zvyšok našej reality – a nájdeme si znova jednu maličkú vec, ktorú môžeme zlepšiť – a zlepšíme ju. Drobnosti. Ale ak to urobíte každý deň, za rok sa váš život dostane do celkom novej dimenzie. Ešte stále si možno budete myslieť, že cieľ je niekde v diaľke pred vami, ale vaše východisko už bude celkom iné.

Takže ak sa denne pohneme o centimetrík dopredu, o rok to bude koľko? Takmer štyri metre? Nestojí to za to?

Tento projekt je zameraný na to, aby nám dal k dispozícii potrebné nástroje. Nie je o plánovaní a dosahovaní cieľov, ale o ošetrovaní všetkých tých rušení, ktoré k dosahovaniu cieľov patria (negatívne presvedčenia, samonastolené obmedzenia, konflikty s inými, stres, pochybnosti, protichodné priority a podobne). Pretože toto sú veci, na ktorých to stojí a padá. Keď ošetríme toto, každý cieľ začína byť na dosah. Dostaneme sa do harmónie so zažívaním úspechu – a tak sa úspech dostaví.

Ako budeme postupovať?

  1. Prečítate si prvú tému (sú označované mriežkou # a číslom týždňa, v ktorom sa spracovávajú).
  2. Na túto tému sa najbližších 7 dní budete sústreďovať.
  3. V každom z týchto 7 dní si zodpovedzte túto otázku: Akú 1 vec môžem dnes urobiť na to, aby som túto tému integroval do svojho života?
  4. Odpoveď zrealizujte: okamžite konajte.
  5. Po 7 dňoch prejdite na najbližšiu tému.
  6. Opakujte postup. 😀

A ak zistíte, že ste sa dostali na konci cesty niekam, kde to ešte stále nie je „to pravé orechové“, jednoducho sa vrátite na #1 a začnete znova. 🙂

Aké prvky budeme pri pathworkingu používať?

Základným stavebným prvkom je téma (označená mriežkou a číslom), ktorá usmerní našu pozornosť na najbližší týždeň.

K téme sa pripája hneď v ten istý deň prvá úloha – hlavné zadanie, na čo sa po celý týždeň sústrediť. Môže po nej nasledovať aj viac úloh. Úlohy sú na to, aby sme ich urobili – nezávisle od toho, či sa nám chce alebo nie.

Každá téma môže byť sprevádzaná motivačnými citátmi. Motivačné citáty sa môžu viazať s témou, alebo robia prepojenie na témy predchádzajúce a budúcu prácu na sebe. Niektoré sú skutočne len motivačné, iné mávajú aj návod na zamyslenie sa (sebareflexiu). Môžete, ale nemusíte si ich prečítať. Môžete, ale nemusíte sebareflexiu urobiť. Odporúčam, aby ste si ju urobili; urýchli sa tým vaše napredovanie.

Okrem toho pri témach nájdete aj cvičenia. Cvičenia sú ďalšia možnosť pre prácu na sebe a pre sebareflexiu. Slúžia na to, aby sme si o sebe začali uvedomovať viac, než čo bežne vnímame. Môžete, ale nemusíte ich robiť. Dokonca to môžete urobiť tak, že ich v prvom kole (keď máte napr. málo času) preskočíte a neskôr sa k nim vrátite nezávisle od témy, v ktorej práve ste.

Niekedy pri témach nájdete aj pomôcky: testy, relaxačnú hudbu či vedené meditácie. Sú to skutočne len pomôcky, ktoré môžete použiť, ale nemusíte. Berte ich ako „bonusy“ a nech vám padnú na úžitok! 😛

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *