Úlohy #5: Pripájame si „stratené kúsky duše“

0
(0)

Veľa našej energie je viazanej v nevraživostiach, ktoré v sebe nosíme: niekto nám ukrivdil a neľutuje to, niekto sa nás snažil podraziť, niekto nás okradol alebo zlomyseľne oklebetil… Kým tieto nevraživosti v sebe nosíme, potrebujeme odvádzať časť svojej energie a vnímania na to, aby ich priživovali.

Dnes urobíme prvý krok, aby sme si uvoľnili viac osobnej energie (sily):

Vyberte si jednu osobu, voči ktorej prechovávate výraznú nevraživosť, a odpustite jej. Nie preto, že by bolo jedno, čo vám urobila, ale preto, že to v sebe nechcete nosiť, nechcete, aby vám to uberalo energiu.

Vezmite to ako obraz: v tej situácii, kedy vám ukrivdili, zostal kúsok vašej duše zavrznutý. Nemáte svoju plnú dušu na to, aby ste čelili súčasným problémom, alebo aby ste si vychutnávali súčasné dobrôtky. Sami seba ochudobňujete tým, že kúsok duše nechávate v tej situácii. Predstavuje to váš „horúci gombík“, spúšťač všelijakých neželateľných emocionálnych reakcií a stresov.

Chcete si to robiť aj naďalej? Asi nie… Takže aj keď to vyzerá kontraproduktívne, odpustite. Zbavte sa toho prepojenia s minulým ukrivdením. Vyberte z neho emóciu.

Ako? Existujú dva spôsoby. Jeden ezoterický, druhý bosorácky.

1.

Začnem tým bosoráckym, pretože je rýchlejší. Sadnete si niekam do kľudu, predstavíte si tú situáciu a prenesiete sa v duchu do nej. Preskúmate, aké všetky pocity v nej hrajú úlohu. A potom ich jeden po druhom do seba nasajete: sústredíte sa na daný pocit, otočíte hlavou k ľavému ramenu, nadýchnete ho do seba (môžete si aj povedať „nadychujem pocit krivdy“), pomaly otočíte tvárou k pravému plecu, v duchu si pri tom hovoríte „a mením ho na…“ potom vydýchnete a poviete, na aký typ pocitu ho meníte. Ja obvykle beriem ľahostajnosť, ale rovnako dobre si môžete dať aj nejaký pozitívny pocit ako radosť, mier, spokojnosť a pod.

Potom sa vrátite hlavou znova k ľavému plecu a do situácie a zistíte, či tam z pôvodného pocitu ešte niečo zostalo. Ak áno, znova to nadýchnete a zmeníte na niečo pozitívne. Pokračujete so všetkými pocitmi, ktorých sa potrebujete zbaviť.

Keď už v situácii nič nezostalo, ešte raz sa vľavo nadýchnete a vpravo vydýchnete, už celkom bez hovorenia.

Tomuto sa hovorí aj „rekapitulácia“.

2.

Ezoterický spočíva v tom, že porozumieme, že daný človek a jeho skutky nie sú výpoveď o nás, ale výpoveď o ňom. Každý z nás sa správa len tak, ako dokáže. Ak niekto koná z hnusného sveta, sú jeho skutky hnusné.

A vy ste boli vystavení jednému takémuto skutku, kým on v tom hnusnom svete musí byť 24/7.

Je na tom horšie ako vy. Nikdy nepochopí, čo vám urobil, pretože keby to chápal aj s tými dopadmi, tak by to neurobil. Takých ľudí treba uvoľniť späť do ich sveta a dištancovať sa od nich.

Pokúste sa úprimne ho poľutovať za to, v akom svete sa pohybuje a ako ho okolo seba svojimi skutkami upevňuje. Ak chcete a dokážete, objímte ho a skúste svojou energiou dosiahnuť aspoň trochu úsmevu na jeho tvári. Skúste mu v predstave povedať, že existuje aj iný spôsob, a ten volíte vy – a potom si predstavte, ako z toho hnusného príbehu odchádzate a zatvárate za sebou dvere. Sledujte, ako popod tie dvere k vám prenikajú jemné biele prúžky vašej energie, ktoré ešte zostali v jeho príbehu. Nasajte ich do seba. Stojte tam tak dlho, kým už nebude prenikať nič.

Potom dvere zamknite a povedzte si „Sem už nevkročím, nie je to môj svet.“ A predstavte si svoj spokojný, príjemný svet, ktorý odteraz bude o jedného ksichta chudobnejší.

Práve ste ho „vypoďkali“ zo svojho príbehu. 🙂

Vždy z času na čas si vyberte nejakú neodpustenú minulú krivdu a odpustite. Chcete mať vyššiu energiu a osobnú silu, nie pestovať si nevraživosti.

Mimochodom, oba spôsoby odpustenia nezrušia spomienku na situáciu, len ju zbavia emocionality, teda toho „háčika“, ktorým vás dokáže systém donútiť reagovať aj vtedy, keď vám to neprospeje. 🙂

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *