Topíte sa v negativite?

0
(0)

Ak sa bojíš, že by si sa mohol utopiť v negativite, tak si prosím, spomeň…

…že vieš plávať.
Nájdi to pozitívne v každej situácii a sústreď sa na to z plných síl.

Niekedy život dokáže človeka totálne prevalcovať. Cítite sa, ako keby ste robili všetko, čo len dokážete, a napriek tomu ste sa nedostali z miesta… ako keď šliapete vodu.

Vtedy si urobte chvíľku na relaxovanie, zhlboka dýchajte, meditujte – a ten zadúšajúci pocit beznádeje sa zmierni.

Snažte sa pozerať na veci objektívne, ako keby sa diali niekomu inému, a pozrite sa, čo by na nich mohlo byť pozitívne. Vždy je čo nájsť.

Ak niečo nefunguje a stojí vás to kopec energie, popremýšľajte, ako by ste mohli zmeniť rolu, ktorú v tom hráte, alebo ako by ste zmenšili podiel, aký má na vašom živote.

Popremýšľajte, akú budúcnosť navodí vaše konanie. Skutočne sa veci pohnú k lepšiemu, alebo len budú pokračovať, dokiaľ ešte budete mať aspoň nejakú energiu, aby ste ich držali pokope?

Nerobievame si obvykle pre svoj život plány – azda okrem odchodu do dôchodku. Krátkodobejšie ciele sú vhodné, pretože vám dajú niečo, k čomu sa môžete približovať miesto toho, aby ste len pokračovali bez vidiny nejakého cieľa. A keď ich dosiahnete, budete vedieť, že aj keď to deň po dni nevyzeralo ako veľký pokrok, nakoniec ste sa tam dostali

Vaše zdravie a váš stav mysle sú veľmi dôležité. Keď sa každý deň budíte s nechuťou vrátiť sa späť do tej paniky, oberá vás to o radosť zo života. Ak tak budete pokračovať, buď to vzdáte, alebo vyhoríte. Nemôžete robiť všetko. Môžete robiť len svoje najlepšie – a vaše najlepšie zahŕňa aj čas, v ktorom sa zotavujete. A pretože ďalšie hodiny v dni už asi len ťažko pribudnú, potrebujete sa postarať, aby vám zostával čas pre seba.

Zaslúžite si to.

Doe Zantamata

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *