#15 Modelujeme úspech

0
(0)

Už sme spomínali, že v sebe máme vnútorné bloky, ktoré nám bránia byť úspešní v tom, čo by sme pre seba chceli.

Je načase pozrieť sa, kde práve teraz v živote sme.

Ak chceme prevziať zodpovednosť (čo je niečo celkom iné ako vina) za všetko, čo v svojom živote práve máme, tak potom čo to, čo práve v našom živote máme a zažívame, hovorí o tom, čo si hlboko vnútri, podvedome, myslíme?

Už sme o tom hovorili: ak sme výchovou prevzali presvedčenie, že peniaze sú nespoľahlivý faktor, márne sa ich budeme snažiť do svojho života dostať – sú s nimi spojené emócie neistoty a zraniteľnosti a naše podvedomie si nepraje, aby sme sa cítili neistí a zraniteľní kvôli peniazom!

Rovnako ak sme v minulosti zažili, že sme niekomu nestáli za to, a bola to pre nás taká bolestivá skúsenosť, že sme ju premenili na presvedčenie „som menejcenný, nikomu nestojím za to“, márne sa budeme nasilu a vedome promenovať pred potenciálnymi záujemcami ako páv, v poslednom okamihu vždy cukneme, pretože podvedomie sa snaží zabrániť, aby nás znova poranili. Navyše stratíme schopnosť prijímať pochvaly a keď aj nejakú vec dotiahneme do konca, tak vždy len „takmer úspešného“ – nedopatrením zabudneme na niečo a znehodnotíme tým celý náš výsledok.

Úloha pre tento týždeň:

A teraz sa pozrime na to, či niekde je niekto, koho rešpektujeme a kto má to, čo by sme chceli. Je dôležité, aby sme si danú osobu vážili, pretože ak si ju nebudeme vážiť, nedokážeme prevziať jej presvedčenia, správanie a prístupy, ktoré by nám pomohli dopracovať sa k úspechu.

Takže… máme vytipovanú osobu, ktorú použijeme ako „štandard úspechu“. (Podľa toho, čo chceme a koho poznáme, bude to pre každého niekto iný – dokonca aj keby si dvaja ľudia vybrali tú istú osobu, pravdepodobne si ju vyberú z celkom iných príčin.)

A teraz sa spýtajme:

Akí sú? Čomu veria? Na čo sa sústreďujú? Ako sa správajú v prípade úspechu alebo neúspechu? Akými ľuďmi sa obklopujú? Ako trávia svoj čas? Ako pristupujú k oblasti vzťahov? Akej etiky sa držia? Ako komunikujú?

To, čo sa týmito otázkami pýtate, je vlastne:

„Aký potrebujem byť, aby som mal to, čo chcem mať?“

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *