Úlohy#19: Aké presvedčenia ste podedili?

0
(0)

Ktoré presvedčenia ste zdedili po rodičoch a starých rodičoch?

Napíšte si ich: systém presvedčení, prevzatý od rodičov, učiteľov, priateľov, z médií… Venujte obrovskú pozornosť tým presvedčeniam, ktoré ste nabrali do veku 10 rokov.

Teraz sa pozrite na presvedčenia, čo ste si spísali, a pýtajte sa sami seba: sú skutočne platné, alebo sa zakladajú len na filtroch iných ľudí, čo vám ich odovzdali (podedené presvedčenia)?

Pozrite sa na ľudí, čo vám tie presvedčenia odovzdali, a predstavte si, aký iný by bol ich život, keby boli mali inú sadu presvedčení.

A keď už ste získali istý odstup od niektorých svojich podedených presvedčení, môžete ich nahradiť novými, ktoré vám budú slúžiť lepšie.

Presvedčenia tvoria základ celého nášho života. Rozhodujú o tom, či naša cesta bude radostná alebo bolestná. Takže aj v svojej sade presvedčení nájdete nejaké obmedzujúce presvedčenia, odrežte sa od nich. Len nezabúdajte – niektoré presvedčenia vytvorili základ pre iné presvedčenia a všetky presvedčenia sa v nejakej podobe premietli do vašich zabehaných zvykov rozmýšľania, konania a reagovania. Buďte na seba ohľaduplní a nesnažte sa všetko zmeniť v priebehu jediného týždňa! Príležitostí bude viac než dostatok…

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *