Ak sa správaš falošne, všetko okolo teba sa stane falošným

0
(0)

Chceš predísť zrúteniu sa? Začni tým, že budeš z času na čas trošku sebecký a nezodpovedný. Je v poriadku niekedy si zaflirtovať trošku s katastrofou.Niektorí ľudia potrebujú maličký pocit rizika an to, aby sa cítili nažive. Môžeš byť ešte vždy spoľahlivý človek a mať pritom v živote trochu dobrodružstva. Ľudia, ktorí sami sebe upierajú priestor pre vzrušenie, často prepnú a stratia celý svoj stabilný, usporiadaný život len kvôli troške vzrušenia tam, kde stačilo umožniť si len kedy-tedy malé potešenie. Nemusíš hrať vždy na bezpečnosť; hrob je nesmierne bezpečné miesto. A nepotrebuješ byť ani taký nechutne „dobrý“. Môžeš zostať stabilný a racionálny, ak budeš k sebe úprimný a dovolíš si byť ľudský. Vlastne je menej riskantné vypustiť z času na čas trochu pary. Nezabúdaj – bezpečnosť je často len nedostatočná odvaha. Umožni si kedy-tedy trošku risknúť, pretože tvoj život je tvoje dobrodružstvo. Urob dnes niečo inak, alebo urob niečo nezvyklé. Pomysli si niečo nezvyklé. Vylez zo svojho šľapacieho kolesa a podpichni trochu život. Siahni za svoje hranice bezpečného. Riskni, lebo to je tvoja jediná skutočná šanca žiť. Bezpečie je fatálna ilúzia – zabíjač snov bežiaci v spomalenom režime.

„Ak chceš bohatý život, potrebuješ žiť odvážne. Potrebuješ schopnosť opustiť hranice zabehaného, mantinelov, dimenzií, energie, zóny komfortu či čohokoľvek, čím ľudstvo opisuje oblasť, v ktorej sa cíti v pohode. Buď ako dieťa. Buď prieskumníkom, ktorý je večne nadšený, večne za niečím siahajúci, večne hľadajúci – nie kvôli nedostatku, ale preto, že má odvážne srdce. Vymaň sa zo starých vzorcov správania, systémov a predstáv, ktoré kontrolovali tvoju realitu.“— Darius M. Barazandeh

Nie si unavený zo snahy prispôsobiť sa? Keď si medzi ľuďmi, buď tým, kto si, keď si sám. Ak sa budeš správať falošne, všetko okolo teba sa stane falošné. Keď ukrývaš to, čo skutočne si, je to ako tikajúca časovaná bomba. Len pomysli na všetky tie roly, ktoré predvádzaš: v práci, v spoločnosti rodičov, detí či partnera. Toto je hlavný dôvod, prečo dostávajú ľudia depresie a hltajú prášky alebo hulia. Nestiahni sa len preto, aby si udržal nažive výkladnú skriňu. Keď sa aj naďalej budeš snažiť vyzerať dokonalo v očiach každého, tak sa to jedného dňa celé rozpadne na kúsky – alebo sa rozpadneš na kúsky ty. Životné krízy nastávajú, keď si nebol úprimný o tom, kto si, a ak si myslíš, že sa žiadna kríza nečrtá, tak sám sebe klameš. Keď si úprimný a nemáš čo skrývať, celý život sa prispôsobí. Úprimnosť je jeden z najväčších pôžitkov tohto sveta. Nebuď niekým, kto má všetko, ale nemôže si dovoliť pravdu. Popremýšľaj, kto si, keď si sám, a buď taký na plný úväzok.

Bryant McGill

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *