Robíme si osobný totem

0
(0)

Metóda osobného totemu sa mi vyplatila dvoma spôsobmi – ako zdroj poučenia/zmúdrenia a pri hojení/liečení. Autorom metódy je Eligio Stephen Gallegos, psychoterapeut. Objavil ju náhodou a odporúčam vrele s ňou experimentovať, pretože je to len smer istého konania a ak si nájdeme vhodné použitie, vieme ju obrátiť na mocný nástroj. Aktivuje naše vnútorné hojivé sily a nechá ich hľadať pre nás to najvhodnejšie riešenie.

Toto je starší článok z Eprakone:

Metóda pozostáva v tom, že sa pri čakrovej meditácii pokúsime nájsť v každej čakre nejaké zviera, ktoré ju riadi. Toto zviera a to, čo pre nás stelesňuje, vypovedá o energii danej čakry – ak je napríklad zdeformované alebo poškodené, máme v danej čakre problém.

Zvieratá, ktoré v čakrách máme, sú naši priatelia a pomocníci. V šamanizme mávame jedno silové zviera, pri totemovej metóde ich máme hneď sedem. Máme k dispozícii ich rozum a skúsenosti, ich výnimočné vlastnosti a schopnosti. Keď ich pravidelne navštevujeme, dokážeme zažiť svet ich očami a nesmierne tým obohatíme náš vlastný život. Keď prídu zlé situácie, zavoláme si na pomoc jedno z nich a použijeme jeho schopnosti na to, aby sme situáciu zvládli.

Ako na to

Pri obsadzovaní čakier postupujeme tak ako pri ich čistení – od koreňovej ku korunnej. Uvoľníme sa, chvíľku relaxujeme a potom sa sústredíme na danú čakru (ja na to používam hudbu určenú na aktiváciu čakier) a pocity v nej a pokúsime sa v nej nájsť nejaké zviera. Pozrieme si ho, ako na nás reaguje, či je veselé alebo vystrašené, priateľské alebo nepriateľské, môžeme sa ho spýtať na meno i na to, čo preň máme urobiť. Takto postupujeme čakru po čakre, až už máme kompletný totem.

Zostavenie totemu sa niekedy nepodarí na prvýkrát – ak nebudeme vedieť niektoré čakry obsadiť zvieratami, nič si z toho nerobme, nabudúce sa to možno podarí.

Zapíšeme si, ktoré zvieratá kde máme a čo sme sa o nich dozvedeli. Niekedy sa totiž zvieratá presúvajú medzi čakrami, alebo sa premenia na iné zviera, ak sa nám podarilo blokádu čakry odstrániť.

S totemom pracujeme denne. Denne si nájdeme čas na to, aby sme za svojimi zvieratami zašli, porozprávali sa s nimi a nechali si poradiť alebo vysvetliť. To je totiž ich funkcia – majú nás naučiť to, čo nechceme alebo nedokážeme vidieť a čo bráni tomu, aby sme boli vyrovnaní a mali sa radi.

Buďte pripravení, že niektoré zvieratá budú nepriateľské. To vtedy, keď sa správate nepriateľsky vy k nim – keď ich nepočúvate, alebo keď ich dokonca potláčate! Vtedy na vás môžu aj zaútočiť, aby si vynútili vašu pozornosť. To je signál, že s danou čakrou treba niečo urýchlene robiť. Ak budete mať takéto zlostné zviera, nájdite si nejaké zviera, ktoré sídli v inej čakre a je priateľské, a požiadajte ho, aby spolu s vami išlo za tým zlostným zvieraťom a pomohlo vám.

Čakrová terapia

Keď vidíte, že sa niektoré zviera nemá dobre, pýtajte sa ho, čo máte preň urobiť – a potom to aj urobte. Ja som napríklad v srdcovej čakre mala labuť na peknom tichom jazierku, ale stále trepotala krídlami, akoby chcela odletieť. Keď som pozrela na oblohu, bola olovená a vedela som, že takto labuť nebude môcť odletieť. Tak som išla za zvieraťom mojej hrdelnej čakry, drakom, a poprosila som ho, aby sme spolu roztrhali olovené mračná nad labutiným rybníkom. Len čo sme to urobili, labuť odletela – a pretože som zvedavá, leteli sme s drakom za ňou. Vyletela na kopu holého kameňa, chvíľu tam zostala a potom sa vrátila do rybníka.

Takto pokračovala pár dní po sebe. Nechápala som, prečo z krásneho rybníka uteká na kopu kameňa, ale napadlo ma, že ak nechce byť na rybníku, bude lepšie ju uvoľniť. Bolo mi z toho smutno, mala som ju rada, ale nechcela som, aby sa na rybníku trápila, keď chce ísť preč. Tak som jej to pri najbližšej návšteve povedala. Labuť okamžite odletela a v tú ranu rybník zmizol a miesto neho mi v srdcovej čakre zostala kopa mŕtveho kamenia.

Pokračovala som pri očiste čakier smerom nahor. Dovtedy som mala obsadených len šesť čakier, lebo v korunnej som nevedela nájsť nijaké zviera. A v ten deň, keď som labuť uvoľnila, odrazu som ju našla v korunnej čakre na ešte krajšom jazierku a celá žiarila ako slnko… (Článok som písala pred 9 rokmi a až keď som ho dávala sem, pochopila som, čo tento presun znamenal… Bol to návod, ako sa zachovať. Návod, ktorý som 9 rokov poznala, ale nechápala. 😕 Po 9 rokoch, keď som sa pokusmi a omylmi dopracovala presne do bodu „uvoľnenia“, odrazu rozumiem. No nemohli mi to povedať priamo?! Nemohli. Nikdy nehovoria priamo. 👿 )

Šamanské putovanie so zvieratami

Svoje zvieratá môžete použiť i na miniatúrne verzie šamanského putovania. Keď už hovorím o tej labuti, ešte kým sídlila v mojej srdcovej čakre, tak som ju raz požiadala, aby mi ukázala, prečo pri citovejších filmoch chytám záchvaty plaču. Ten príbeh nebudem popisovať, ale labuť ma vzala na chrbát a letela so mnou kamsi ďaleko preč a zrejme do minulosti a ukázala mi, čo je príčinou mojich slzavých záchvatov. Odvtedy sa už moje plače pri televízii neopakovali – cesta ku koreňu problému ma vyliečila.

Niekedy to nebude také jednoduché. Niekedy môžeme mať v sebe zviera, ktoré nechce spolupracovať. Vtedy je dobré ísť za zvieraťom v korunnej čakre a požiadať ho, aby zvolalo na poradu všetky ostatné zvieratá. Predložte im otázku, ktorú na ne máte, a nechajte ich, nech vám povedia riešenie.

Ešte jedna rada, než sa do toho dáte sami: vaše zvieratá potrebujú vašu lásku a starostlivosť. Dávajte im ju najavo. Doteraz ste si ich nevšímali, takže sa pripravte na istú nedôveru a neochotu. Ale dobre si všímajte aj to, čo sa deje so zvieraťom a s prostredím, v ktorom sa nachádza. Keď tam dôjde k nejakým výraznejším zhoršeniam, môže to byť signál, že sa chystá fyzický problém. Čím skôr vtedy zasiahnete, tým lepšie urobíte sami sebe – a tým radšej vás vaše zvieratá budú mať!

Nebojte sa experimentovať

Metóda osobného totemu je najúčinnejšia, keď vás ňou sprevádza skúsený psychoterapeut alebo šaman, ale ak ste podnikavejší a spoľahnete sa na svoju intuíciu, čoskoro dosiahnete výborné výsledky aj sami. Sústavnou prácou so zvieratami odhalíte blokády v čakrách a podarí sa vám ich odstrániť, čím sa vaša osobná energia zvýši, podvedomie sa zbaví obmedzujúceho programovania a vy budete mať jednak lepší pocit sami zo seba, budete menej závislí na citoch iných ľudí (lebo svojich najlepších kamarátov budete nosiť priamo v sebe), budete pôsobiť na prostredie pokojnejšie a to k vám možno pritiahne iný druh ľudí, ktorí vás na vašej ceste rastu a rozvoja dostanú zas o kúsok ďalej.

Odporúčam si túto metódu vyskúšať. Veľa ľudí, čo s ňou pracovalo, hlásilo úžasné výsledky – také, až som im závidela. 😛

Ak sa vám nehnusí, podeľte sa so svojimi zážitkami aj vy.

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *