Podstatné je tu „postupne“…

0
(0)

„Len ten, kto sústavne skúma sám seba a opravuje nevyhovujúce, porastie.“ — Hagakure

Každý, kto sa snaží zdokonaliť svoj charakter, sa potrebuje sústavne skúmať, aby mohol korigovať tie veci v svojom živote, ktoré korekciu potrebujú. Každý máme chyby. Každý človek má svoje individuálne nedostatky, áno, dokonca aj najlepšie vycvičení bojovníci a muži/ženy cti majú chyby, ktoré sústavne potrebujú u seba ovládať a korigovať.

Je to súčasť toho, že sme ľudia. Jeden z rozdielov medzi bojovníkom a ostatnými je, že sa sústavne snaží korigovať svoje nedostatky miesto toho, aby ich ignoroval. Nedovoľuje im, aby ovládali jeho život alebo časti jeho života.

Sústavne skúma seba samého a upravuje svoj život tak, ako by podľa svojej predstavy mal žiť. Každé ráno si pripomeňte hodnoty, podľa ktorých žijete, a každý večer sa spätne pozrite na to, či ste deň prežili podľa svojho vlastného „kódexu cti“. Odhaľujte, kde ste podliezli latku, a stanovte si, čo ste mali urobiť inak a nabudúce že to inak urobíte. Snažte sa denne zlepšovať svoj život i charakter.

A postupne sa bude váš charakter zdokonaľovať, tak ako kvapka po kvapke hĺbi kameň… Majte so sebou trpezlivosť a nepoľavujte. Úspech, či už bojovnícky alebo hocijaký iný, spočíva v tom, že to človek nevzdá. Nevzdávajte to; každým novým dňom potlačte o kúsok ďalej. Každý deň je šanca začať s čistým štítom.

Bohdi Sanders

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *