Netreba sa upínať

0
(0)

„Aby si to všetko dostal, musíš byť najprv ochotný pustiť to všetko k vode.“ — Deepak Chopra

Úryvok z Peggy MaCollovej:

„Potrebovala som sa zbaviť pocitu, že stratím sama seba, ak by som stratila svoje „veci“. /…/ Pravda je taká, že som nepotrebovala  nutne sa zbaviť všetkého, čo som vlastnila, ale pochopila som, že potrebujem som byť ochotná vzdať sa toho všetkého. Potrebovala som byť ochotná odpútať sa od toho, čo som vlastnila, pretože svojou pripútanosťou na danú situáciu som vytvárala silné negatívne pocity. /…/

Uvedomila som si, že nebolo dôvodu vlastnícky sa držať mojich hmotných statkov, ak by som dokázala mať dôveru v to, že všetko v mojom živote dokážem znovu vytvoriť, pretože som to už kedysi vytvorila. Ak máte schopnosť vytvoriť, máte aj schopnosť znovu vytvoriť. V hlave som verila, že peniaze sú len vonkajšia forma hojnosti a bohatstva, ktoré som cítila vnútri, ale bolo o tom treba presvedčiť aj moje srdce. Konečne som pochopila, že pachtenie sa, aby som vytvorila veci, ktoré som v živote mať chcela, nie je ani zďaleka také účinné ako sústrediť sa na vytvorenie pocitu, ktorý som chcela dosiahnuť. Nepotrebovala som sa viac snažiť alebo viac špekulovať; potrebovala som si vyvolať tie pozitívne pocity, ktoré som spájala s cieľovým stavom.

Ak som chcela byť sebaistá, potrebovala som si vyvolať pocit sebaistoty a Univerzum zareaguje tým, že mi pomôže uspieť. /…/ Samozrejme, potrebovala som zamakať, ak som chcela vyťažiť čo najviac z príležitostí, ktoré mi Univerzum ponúkalo, ale vedela som, že nepotrebujem úporne zápasiť na to, aby som dosiahla svoj cieľ. Dokázala som si pritiahnuť situácie, ktoré zrkadlili moje pocity šťastia, hojnosti a sebaistoty.

Keď som začala úprimne veriť, že som viac než to, čo mám – že to, čo som dosiahla, ma nedefinuje, a že nepotrebujem predvádzať materiálne veci na doklad mojej hodnoty – môj život sa začal dramaticky meniť.“

Peggy McCollová napísala knižku Your Destiny Switch (Spínač tvojho osudu), kde popisuje štyri osvietenia, ktoré ju doviedli k úspechu:

  1. Nemôžeš uniknúť z väzenia, pokiaľ netušíš, že v nejakom trčíš. Negatívne emócie sú väzenie. Dostať ich pod kontrolu otvára brány väzenia.
  2. Samotné vedomosti nestačia. Vedomosti sa potrebujú opierať o hlboké porozumenie a končiť tým, že ich uplatníš v praxi. Pozitívne myslenie má silu jedine vtedy, ak je napájané pozitívnymi emóciami.
  3. Stačí už štipka jedu na to, aby ťa zabila. Nikdy nepodceňuj ničivú silu negatívnych emócií.
  4. Aby si to všetko dostal, musíš byť najprv ochotný pustiť to všetko k vode. Ak cítiš, že si to zaslúžiš, vieš si to vytvoriť – a ak si si to vytvoril raz, dokážeš to hocikedy zopakovať. Veci a situácie ťa nedefinujú – definuje ťa tvoja schopnosť zmenou vlastného nastavenia si pritiahnuť príležitosti.

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *