Emócie sú len ďalší bzučiaci oblak

0
(0)

Emócie nie sú vôbec reálne… sú ilúzia.

Iste, emócie sa cítia reálne, presne ako stolička, na ktorej sedíte, sa cíti reálne. Svet hmoty sa zdá byť veľmi reálny a my veríme tomu, čo nám o ňom rozprávajú naše zmysly.

Ale stolička, na ktorej sedíte, nie je v skutočnosti „pevná hmota“; skôr je to vibrujúca masa energie (doslova „buzzing mass of energy“, teda „bzučiaca“ 🙂 ). Takže vlastne sedíte na bzučiacom oblaku. Všetko hmotné naokolo je rovnako bzučiaci oblak – dokonca aj vy. Zvuky, ktoré vaše uši zachytávajú a váš mozog interpretuje ako kotkodákajúcu sliepku alebo klaksón auta sú v skutočnosti vibračné vlny energie.

Predstavte si na okamih svetlo. Viete, že je jasné a žiarivé – bez farieb – ale v tom okamihu, kedy ho rozložíte cez prizmu, rozpadne sa do rôznych farebných odtieňov. Keď napríklad položíte okuliare alebo kryštál na okennú rímsu za slnečného dňa, vidíte presne tento úkaz. Na stenu sa premietnu odtiene dúhy, pretože slnečné lúče sa rozštiepia na  lúče červenej, oranžovej, žltej, zelenej a pod.  Zelená farba je ešte stále svetlo, ale má svoju vlastnú vibračnú energiu, ktorá je trochu iná než energia žltej alebo modrej. Zelené záblesky na stene vyzerajú reálne, pretože vaše oči ich dokážu vnímať, ale keď na stenu dopadne priame slnečné svetlo bez rozkladania prizmou, nevnímate ich. Vnímate len svetlo; zelená prestala byť.

Emócie fungujú presne takýmto spôsobom. Sú to lúče energie, ktoré sa odštiepili od nášho vnútorného svetla. Vnútri sme čisté svetlo, čistá láska. Obsahujeme všetky naše emócie, ale tie sa v žiari tejto lásky rozpúšťajú.

podľa Peggy McColl

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *