Cielene si volím svoju vibráciu

0
(0)

Človek rád prejavuje svoj postoj k veciam formou nespokojnosti, len čo k tomu dostane príležitosť. Naopak, dobré veci považuje za samozrejmé a prijíma ich takmer ľahostajne. Robievame to nevedome, z akéhosi návyku, ktorý na nás výchovou preniesla spoločnosť.

V poslednom čase sa stalo dokonca módou byť nespokojný s tým-a-oným a dávať to hlasno najavo; môže to v nás posilňovať náš kritický návyk. Čo sa potom deje s naším vnímaním? Energia nasleduje pozornosť – ak svoju pozornosť upíname na negatívne veci, aká energia sa v našom živote posilňuje?

Ak máme sklony k negativizmu, na všetkom, čo príde, hľadáme najprv to negatívne. Svet začne vyzerať ako smetisko a začne sa napĺňať nepríjemnými udalosťami. Ak nás pochytí depresia, zatiahne sa nebo nad nami, aj keby inde svietilo slnko. Ak nás ovládne agresivita, začne svet okamžite  ukazovať pazúry.

Všimnite si: ak sa necháte zatiahnuť do hádky s niekým a prejavíte svoj hnev, ako sa okamžite nazbiera vo vašom živote množstvo ďalších nepríjemností! A čím viac sa rozčuľujete, tým horšie a horšie veci sa dejú – všetko okolo vás vám začína ísť na nervy. Ale len čo svoje zlé pocity dostanete pod kontrolu, život začne byť pohodovejší.

Nemusíte svoje zlé pocity potláčať – sú len dôsledok vášho postoja. To, čo potrebujete zmeniť, je váš postoj: spôsob, akým vnímate realitu a ako na ňu reagujete. Potrebujete prelomiť začarovaný kruh vovychovávanej negativity.

Takže keď poznáme mechanizmus, použime ho v svoj prospech: zabráňme tomu, aby sme reagovali z automatizmu na veci, ktoré nás dráždia. Začnime sa vedome sústreďovať na veselosť, radosť, pohodu. Rozhodujme o tom, v akom svetle budeme vnímať to, čo nás postretne.

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *