Všetko je vec uhla pohľadu

0
(0)

Na Eprakone je už dlhšie ohromne užitočný článok 7 spirituálnych “právd”, bez ktorých sme na tom lepšie, ktorý sa celkom hodí k tejto téme ako širší pohľad na súvislosti.

Možno zistíte, že niektoré naše motivačné citáty a zistenia z článku si priamo protirečia. Napriek tomu sa k obom hlásim… Ako je to možné?

Všetko je vec uhla pohľadu. Alebo fokusu, ako tomu hovoríme. Ak zvolíme úzky fokus, vidíme situáciu nesmierne ostro a do najmenších podrobností.

Ak zvolíme široký fokus, vidíme situáciu v prepojení na celý zvyšok iných situácií, ale akosi strácame hĺbku detailu. Veľmi ostro jasné veci sa nám odrazu zdajú byť „také nejaké“.

Našou úlohou na svete je fokusovať. Zaostrovať. To značí, že musíme byť schopní toho detailného, toho veľkého a ešte množstva fokusov medzi týmito dvomi.

A potom nájsť ten, ktorý nám situáciu dostatočne objasní a súčasne nám pomôže pohnúť sa ďalej.

Pretože: úzke fokusy vedú k dokonalému pochopeniu, ale súčasne aj k pocitu bezmocnosti. Ak ste teda od prírody detailisti, nasilu sa snažte častejšie prepínať na široký fokus.

Naopak, široké fokusy vedú na obrovskú vnútornú múdrosť – ale čokoľvek múdreho urobíme, zahatí sa alebo dokonca stroskotá na nejakom detailíku, ktorý sme si zabudli všimnúť. 🙂

Ak chcete, prečítajte si článok a premýšľajte, čo to znamená pre vás. Kedy ste na podobné situácie natrafili, kedy ste to videli u niekoho iného – a ako to mení vaše súčasné poznanie (=veľmi široký fokus). 🙂

Ak chcete komentovať, môžete komentovať pod článkom na Eprakone alebo tu (=úzky fokus; ešte užší by bol, keby som presne popísala, ako sa píšu komentáre 😛 ). Ak budete komentovať pod pôvodným článkom, nezabudnite, že Eprakone je verejne prístupná a čítajú to aj iní ľudia, než chodia na túto stránku; podľa toho voľte informácie, ktoré zo seba budete dávať (=mierne široký fokus).

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *