Cvičenie: Vaša „cesta so srdcom“

0
(0)

Všetci vlastníme drahocenný poklad – jedinečnosť našej duše. Každá duša má svoj vlastný cieľ a keď za ním ide, nájde človek šťastie a naplnenie. Niečo ako „šťastie v budúcnosti“ neexistuje, pretože „budúcnosť“ sa každou sekundou stáva „prítomnosťou“ a pociťovať šťastie môžeme len v prítomnosti.

Položte si otázku: Kedy sa vaša duša cíti šťastná a spokojná? Nestarajte sa o obmedzenia. Nenechajte sa zbuzerovať vašou mysľou, vaším „veľkým bratom“, do racionálneho prístupu. Srdce necíti racionálne. Srdce chce veľké a úžasné veci. Keď sa spýtate mysle, čo je vaším životným poslaním, bude sa k nemu snažiť dopracovať logicky, sekvenčne a so zohľadnením všetkých možných obmedzení. Lenže niektoré z tých obmedzení môžu byť len samonastolené – a myseľ nemá ako na to prísť! Možno práve tieto obmedzenia potrebujete zrušiť, aby ste začali naplno žiť!

Jedinú správnu cestu vám ukáže váš vnútorný pocit. Vaša duša je šťastná, keď je v „toku“. Vy ten tok musíte nájsť – a to tak, že začnete skúmať, kedy ste šťastní a naplnení. Pôjdete za týmto pocitom. Budete robiť takéto veci. Necháte sa viesť vnútornou spokojnosťou.

Samozrejme, myseľ chce vidieť výsledky a čoskoro začne pindať: „A to kam ideme? Kedy tam už budeme? A čo ak sa po ceste stratíme? A čo keby sme skúsili ísť radšej iným smerom?“

Nepočúvajte. Netrieštite svoje sily. Potrebujete sa cítiť spokojne a naplnene – niet príjemnejšej veci na svete ako spokojný a vyvážený človek! (No, možno dvaja. 😛 ) Vezmite spochybňovanie mysle na vedomie, poďakujte jej za príspevok, a sústreďte sa znova na svoj vnútorný pocit spokojnosti a šťastia.

Len čo sa začnete riadiť svojou vnútornou rovnováhou, začnú sa vám veci, ktoré vás tešia, skladať do ucelenej cesty – vašej osobnej „cesty so srdcom“. 🙂

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *