Keď sa ozvú démoni minulosti…

0
(0)

Nosíme v sebe množstvo emócií, ktoré sme v minulosti neprežili, neodcítili a tým sme sa ich nezbavili. Takéto emócie majú tendenciu stiahnuť sa do podvedomia a odtiaľ nás strašia v tom najnevhodnejšom okamihu…

Ak sa vám niekedy stane, že cítite, ako sa ponárate znova do kaše a strácate nad situáciou kontrolu, je veľmi dobré zastaviť sa, uvedomiť si, čo práve pociťujete – a precítiť to až do konca. Niektoré pocity sú nepríjemné, iné sú doslova hnusné – ale vy nie ste vaše pocity. Stávate sa nimi až vtedy, keď ich odmietnete, keď sa zatnete a nechcete ich prežiť. Dostanete sa do kŕča, v tele sa vytvorí bariéra pre voľný tok energie (napr. vo forme nejakého strachu alebo mylného presvedčenia) a presne to, čo by inak telom len tak pretieklo, sa v ňom teraz zbytočne zadržiava a ukladá sa „pre budúcnosť“.

To nepotrebujete. Keď sa teda dostanete do vývrtky, vytvorte si priestor pre to, aby ste prežili to, čo práve cítite. Tu vám dávam krátku (ani nie päťminútovú) meditáciu na spojenie sa s vlastnými pocitmi a na ich umožnenie. Poznáte ju: je to prvá časť meditácie, v ktorej sme sa kontaktovali s našimi strachmi:

A pretože nemáte vždy možnosť natiahnuť túto stránku, keď sa niečo vovnútri hýbe, stiahnite si ju ako MP3 (klik pravým tlačítkom myši, uložiť cieľ ako…) a noste so sebou.

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *