#17 Osobná história obmedzuje náš rozlet

0
(0)

Dnes bude článok stručnejší a viacej pokecáme 😉 – aspoň poniektorí

Tu je asi 20-minútová úvaha na tému osobnej histórie. Nie je to presne to, čo som chcela povedať, alebo nie všetko, takže na záver potom ešte zopár doplnkov:

  1. Čo značí, že sa „necháme definovať udalosťami“?
    Znamená to, že začneme svoju identitu odvodzovať od toho, čo sa nám stalo. Ideme na skúšku a zbabreme ju. Odteraz sa označíme nálepkou „babrák“ a prenesieme ju aj na ostatné oblasti svojho života. Jedna jediná udalosť, jedna nešťastná konštelácia okolností zapríčiní, že si nikdy na nič netrúfneme. Podvedome sme presvedčení, že zlyháme – a tak naše podvedomie urobí všetko pre to, aby to zlyhanie navodilo.
  2. Prečo vôbec potrebujeme ošetrovať osobnú históriu?
    Kvôli tým nevhodným predpokladom, ale aj preto, že je v nej veľa energie zablokovanej. Spomeňte si na rozprávanie o tŕni. Celá naša osobná história je jedno obrovské rozprávanie o tŕni 1 až n. Aby sme si to pamätali, uzavreli sme v tom emóciu. Nedovoľujeme, aby tadiaľ pretekala energia. Je to ako kŕče v bruchu – keď tadiaľ prechádza potrava, črevá bolia. Tým, že bolia, trúfame si čoraz menej. Toho sa potrebujeme zbaviť, potrebujeme energiu uvoľniť, naše tŕne povyťahovať a prestať byť citliví na to a hento.
    Nepotrebujeme znova inscenovať minulé poranenia. Pokiaľ minulé krivdy neošetríme a nezbavíme ich moci ovládať naše reakcie cez autopilota, budeme znova a znova vyvolávať podobné situácie v živote a zažívať ich nanovo. To preto, že energia potrebuje vytiecť, pohnúť sa ďalej. Nikdy nebola určená na to, aby sa zahatala v našej energetickej obálke. Potrebujeme ju „pustiť von“.
  3. Ako na osobnú históriu?
    Najvhodnejší spôsob, akým poznám, je rekapitulácia. Spísať si bolestivé momenty, kde je energia zablokovaná, a potom ich odrekapitulovať. Alebo ísť podľa toho, čo sme sa už zatiaľ o sebe dozvedeli.

Idú sviatky. Budete s blízkymi. Sledujte, kto vás čím vytáča – a rekapitulujte. Tým, že odrekapitulujete jednu udalosť, oslabujete samonastolené obmedzenie, ktoré sa v nej ozvalo. 🙂

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *