#34 Energetický cyklus možno zmeniť

0
(0)

Energetické cykly bývajú rôzne – niektoré sú pozitívne, iné sú negatívne, iné zasa oscilujú okolo jedného „normálneho“ bodu a mávajú výšky i prepady.

V každom prípade to tak je, pokiaľ kontrolu nad naším energetickým cyklom nepreberáme do vlastných rúk, ale necháme prostredie a vonkajšie udalosti definovať to, ako sa budeme cítiť.

Mnoho ľudí však má problém prijať predstavu, že si sami vieme povedať, v akom energetickom cykle sa chceme nachádzať. Keď nám je mizerne a afirmujeme si, že nám je dobre, necíti sa to správne – je to ako nahováranie si niečoho, čo nie je pravda a nie je to realita.

Ja tomu hovorievam, že náš mozog (myseľ) nie je idiot a pochopí rozdiel medzi navrávaním si a cítením sa. Na to, aby sme zmenili náš energetický cyklus, musíme sa vnútorne cítiť, ako keby sme boli už v tom novom.

Poďte sa pozrieť na váš súčasný energetický cyklus.

  1. Kde je oblasť, v ktorej bojujete s príkoriami?
  2. Čo rozprávate sebe a iným o tejto oblasti života?

TO je vás súčasný príbeh, váš súčasný energetický cyklus. A predurčuje výsledky, ktoré sa vám v živote zhmotňujú. Takže poďme ho zmeniť spôsobom, ktorý vyzerá ešte uveriteľný:

Napríklad váš súčasný príbeh je, že „sústavne mám problémy s peniazmi a sústavne sa snažím finančne nejako vyjsť“. Ak by ste ho chceli zmeniť na príbeh „peniaze ku mne prichádzajú hladko a bez problémov“, asi by ste tomu neuverili…

ALE… čo keby ste to skúsili s afirmáciou ako „rozhodujem sa, že každý deň budem vnímať dôkazy finančného dostatku“? Tomu by ste mohli uveriť, pretože je to vaše rozhodnutie, čo chcete zosilnene vnímať… Maličký dôkazík toho, že je finančný dostatok, môžete nájsť hocikedy a hocikde. Nemusí sa týkať práve vás – ale to, že existuje pre iných, je dôkaz toho, že môže existovať aj pre vás! Len čo takýto dôkazík objavíte, patrične ho oslávte. Urobte si z neho emocionálne príťažlivý zážitok. Spojte si ho s pozitívnou emóciou.

A čakajte, čo sa stane. 🙂

Otázka pre vás:

Akým „prechodovým cyklom“ by ste riešili oblasť:

  1. vzťahov s inými ľuďmi?
  2. romantických vzťahov a partnerstva?
  3. sebaovládania a pokojného reagovania?
  4. pocitu osamelosti?
  5. strachu z budúcnosti?
  6. pocitu vlastnej nedostatočnosti/nehodnosti?

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *