#50 Okamihy smiechu

0
(0)

„Humor je v jádru mechanismus poslední naděje, jak přežít.“ — Lucien Truscott

Všetci máme prístup k ťahom, ktoré nám zvýšia vibráciu nezávisle od situácie. Peggy McCollová im hovorí „spínač osudu“, pretože nás preladia na iné vnímanie sveta a tým aj iné zhmotňovanie. Jeden z takýchto spínačov je smiech.

Keď sa smejeme, naša vibrácia sa automaticky zvyšuje – a je jedno, čo je ten smiech úprimný, alebo je „cez slzy“. Dôležité je dokázať nájsť aj v tej najpríšernejšej situácii niečo, nad čím sa dá zasmiať. (A zabudnite, ako sme odsudzovali cynizmus. Ak vám cynizmus pomôže smiať sa, berte ho, pretože ak je čo len o milimetrík lepší ako tá čierna tmisko, tak je pokrok. )

Takže tento týždeň ideme využívať smiech na to, aby sme zvýšili svoju vibráciu – úmyselne.

A pretože je veľmi ťažké vyhrabávať v pamäti čosi smiešne, keď vám tečie do bôt, urobíme si ďalší z našich povestných 😉 zoznamov:

Napíšte si zoznam všetkých vecí, nad ktorými sa dokážete nahlas zasmiať: spomienky, niečo, čo ste videli, obrázky, filmy, citáty, čokoľvek. Všetko si to pozapisujte a noste tento zoznam so sebou.Ak je to príliš náročné, urobte si kópiu na pracovný stôl v robote, na večer k posteli, keď sa zobudíte z nejakej nočnej mory, prípadne do nákupnej tašky, ak sa vám pri shoppingu nepodarí zohnať presne tie topánky, čo ste si vyhliadli 😉 .

A potom zakaždým, keď sa cítite vtiahnutí do negativity, len vytiahnite svoj zoznam „okamihov smiechu“, vyberte si z neho jednu humornú vecičku a doprajte si okamih smiechu. Nie len povrchne, ale sa do toho okamihu skutočne celou svojou bytosťou preneste a vyváľajte sa v tom smiešnom.

Zotrvajte tak chvíľku a zistíte, že vaša vibrácia sa výrazne zmenila. Od tohto „okamihu smiechu“ ste sa preladili z negativity a problémov na svetlú stránku života.

A ak to chcete mať aj s radostným vzrušením a tajomstvom a dychtivosťou (čo sú všetko vysoko pozitívne vibrácie), môžete si z takýchto „okamihov smiechu“ urobiť malé laminované kartičky a keď vás niečo vytočilo, jednoducho si budete ťahať jednu kartu a smiať sa na tom, čo z toho vylezie.

Ja za seba nemám zoznam okamihov smiechu, ale mám „malú modrú knižku“, čo je vlastne uzatvárateľný diárik do dlane z roku 1971 🙂 (priznávam, už značne ošúchaný a potrhaný). Keď som niekde našla zaujímavý citát, niečo veselé alebo niečo, čo so mnou nejako zarezonovali, zapísala som si to do jedného z dní. A keď mám trudnomyseľné okamihy, hrabem sa v ňom a čítam citáty tak dlho, až nájdem niečo, čo mi dá odpoveď. Už aj takáto primitívna zmena vibrácie z utrpenia na premýšľanie často pomôže človeku vnímať veci z inej perspektívy.

A priznám sa, na fejsbúku som prihlásená do najmenej dvoch skupín, kde sa zverejňuje inteligentný ezo-humor. 😛

(Inak, horný citát je z mojej modrej knižky.)

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *