Cvičenie: Očista svojho sveta

0
(0)

Keď cítite vnútornú prázdnotu alebo nepríjemné pocity, mali by ste si urobiť poriadok doma či na pracovisku. Preskupte nábytok. Vyhádžte staré veci, ktoré ste už vyše roka nemali v rukách. Nahraďte ich vecami, ktoré vám v súčasnosti dávajú zmysel a robia radosť. Vyberajte cielene a neprepchávajte priestor.

Pustite sa do čistenia domácnosti. Svojmu podvedomiu tým dávate signál, že sa vytvára priestor pre niečo nové. Že ste uvoľnili prietok energie, svetla a vzduchu. Že sa mienite cítiť dobre.

Odstraňujte priebežne veci, ktoré vám pripomínajú staré krivdy alebo zlyhania. Takisto si aspoň na týždeň zakážte myšlienky strachu, nespokojnosti, hnevu, neprajnosti alebo previnenia. Toto všetko sú veci, ktoré potrebujete zo svojho života odstrániť.

Ak trpíte depresiou, začnite robiť niečo kreatívne, niečo, čo okamžite vidno výsledok a navyše sa pri tom cítite dobre.

Touto očistou fyzického priestoru spustíte do chodu aj očistu vášho príbehu. Ten ste si vytvorili svojím konaním a myšlienkami. Staré konanie a staré myšlienky budú prinášať viac toho istého – toho, čo vám dnes už prekáža. Aby ste neopakovali staré vzorce, postupne meňte svoje vnímanie. Meňte ho tým, na čo budete zameriavať pozornosť. Meňte ho tým, že zmeníte svoje presvedčenia o sebe.

A do budúcnosti si dajte záväzok, že veci na vyhodenie nebudú vo vašom priestore dlhšie ako 24 hodín. To sa týka aj ľútosti nad zlyhaním alebo pocitov previnenia. A hnevu. Hlavne hnevu – voči sebe i iným.

„Nech slnko nezapadne nad vaším hnevom a pocitom krivdy.“ 🙂

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *