#14 Sila spočíva v jasnosti

0
(0)

„Ak tvoj motív na získanie peňazí či úspechu prichádza z podhubia, ktoré neposkytuje podporu, ako napríklad strach, hnev alebo potreba dokazovať ostatným svoju hodnotu, tak ti peniaze nikdy neprinesú šťastie.“ – T. Harv Eker

Najväčšie prekážky pre naplnenie našich snov alebo plánov neležia v svete „tam vonku“, ale v našom vnútri. Kým sú „tam vonku“, vidíme ich prichádzať, vidíme ich vyvíjať sa a máme šancu niečo urobiť – buď sa pripraviť na okamih, až nás udrú plnou silou, alebo dokonca korigovať prostredie a odvrátiť ich.

Horšie je to s tými vnútornými prekážkami. O niektorých vieme (alebo aspoň tušíme), iné sú pred nami úplne skryté, vytesnené do podvedomia, a odtiaľ udierajú v tú najnevhodnejšiu chvíľu… Sú to naše strachy, podozrenia, hodnoty, presvedčenia, nevraživosti, zlé skúsenosti, túžba po odplate a pocity viny. Tieto nás vedú k tomu, že sa zdanlivo bez príčiny cítime bezmocní, dotknutí, napadnutí. Oberajú nás o príležitosť zvoliť si niečo, čo by sme chceli, pretože nás nútia reagovať automaticky.

Predstavujú hlavnú príčinu toho, prečo sa nám nedarí život nasmerovať tak, ako by sme si priali, prečo opakujeme stále tie isté chyby a prečo máme pocit, že prešľapujeme na mieste. Väčšinou sa prejavujú v opakovaných vzorcoch správania na vzťahovej rovine.

Takže už je jasné, že tento týždeň bude pre nás hodne „temný“ – potrebujeme sa im postaviť a začať ich rozpúšťať, aby nesabotovali naše šťastie a spokojnosť. Už sme medzičasom nadobudli isté presvedčenia, zručnosti i poznatky o sebe, aby sme si na to mohli trúfnuť.

Z ktorej oblasti prichádza obvykle vaša najväčšia sebasabotáž? Aké podoby na seba obvykle naberá? Čo vám hovorí váš vnútorný kritik, keď vás ide odrádzať a zahriakovať?

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *