Cvičenie: Hovadanjeli ;-) , čo nás sťahujú do negativity

0
(0)

Robert Betz vymyslel nový terminus technicus: „Arsch-Engel“, čo som ja preložila ako „hovadanjel“ – niekto, kto je v tvojom živote hovado a stláča všetky tvoje horúce gombíky, ale v podstate je to pomocný anjel, pretože ak sa budeš venovať príčinám toho, že naňho reaguješ, tak ťa vlastne rozvíja:

Koľkí hovadanjeli alebo podpichovači ťa ešte môžu vytočiť, nazúriť alebo emocionálne stiahnuť nadol?

Hlava ich odsudzujúco nazýva „hovado“, „idiot“ alebo ako, kým srdce hovorí: „Tento človek je anjel v prezlečení a chce ťa upozorniť na niečo dôležité – napríklad na vnútornú nevyváženosť, ktorá v tebe je už dlho.“

Otázka: Máte v svojom živote nejakých hovadanjelov? Rátam, že pár sa ich nájde… Teraz príde tá skutočná otázka: koľko? A v čom vás vytáčajú?

Skúste si tie situácie zoskupiť do väčších skupín. Napr.: „kritizuje ma“, „prekrúca moje slová“, „radí mi, hoci je blbší ako ja“ a podobne.

V niektorých oblastiach budete mať nielen jedného, ale hneď celé hejno hovadanjelov… To sú oblasti, ktorým by ste sa mali venovať prednostne. Skúste preskúmať, ktoré vaše presvedčenie alebo reakcia sa v nich skrýva – a či sú skutočne platné…

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *