#24 Všetko potrebuje byť v súlade

0
(0)

Keď sa o niečo snažíme, niekedy robievame tú chybu, že nepreskúmame náš sebaobraz a presvedčenia. Napríklad chceme byť úspešní a obdivovaní, ale náš sebaobraz hovorí, že zakaždým, keď rozprávame vtip, publikum nám zaspí v strede, a navyše úspešní ľudia svoj úspech budujú na úkor svojich vzťahov a rodiny – dvoch vecí, ktoré okolo seba potrebujeme, lebo práve vzťahy a rodina sú to miesto, kde sa nám dostáva aspoň ako-takého obdivu a akceptácie. Čokoľvek z týchto východísk vyštartujeme, zhavaruje – podvedomie, náš „veľký brat“, nám bude brániť v tom, aby sme sami sebe urobili zle. Bude nás čoraz silnejšie vháňať do úzkeho kruhu známych a rodiny, kde sa cítime bezpeční… a neviditeľní.

Preto ak sa rozhodujete, že niečo chcete, preskúmajte najprv túžby, ktoré tvoria jadro vašej bytosti:

  • akým človekom chcete byť?
  • ako sa chcete správať k ostatným?
  • aký vzťah chcete mať sami k sebe?
  • čo sú tie veci, bez ktorých sa život stáva nehodným života?

Odpovedzte si na tieto otázky skôr, než vyštartujete novú snahu. Keď poznáte odpoveď, získate jasno v tom, ktoré rozhodnutia sú správne a ktoré nie. Stačí sa spýtať:

„Je to v súlade s jadrom mojej bytosti?“

Vtedy si zabezpečíte, že len tie veci, do ktorých dokážete vliať svoju neobmedzenú energiu, začnú byť súčasťou vášho života. Len to, s čím v hĺbke duše súhlasíte – a nič také, za čo by ste cítili výčitky svedomia alebo hanbu. Všetko, čo urobíte, bude správne nielen z hľadiska okamihu, ale aj z hľadiska všetkých budúcich okamihov. 🙂

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *