Cvičenie: Ako ste vkročili do nového týždňa?

0
(0)

Ako ste vkročili do nového týždňa? Tešíte sa, že ho smiete zažiť?

Tešíte sa, že dnes začína nový týždeň vášho života? Ak nie, tak ste sa práve rozhodli odsúdiť celý pondelok alebo hneď aj celý týždeň s ním s výnimkou víkendu. To zhoršuje vašu náladu i vibráciu.

Nie je rozhodujúce, či je pondelok alebo piatok; rozhodujúce je, čo si o nich myslíte. Tento nový pondelok je rovnako cenný ako sobota a daruje vám 17 cenných hodín života (ak spíte v noci 7 hodín, a to je vlastne tiež cenná vec, pretože ste si oddýchli).

Nerozhoduje to, čo všetko dnes urobíte, ale to, ako to urobíte – s akým naladením a postojom k sebe, k práci, k celému vášmu životu a k ľuďom okolo vás.

Sústreďte sa dnes naplno na to, čo robíte a ako to robíte. Nerobte veci podvedome, pretože na nich nezáleží. Spomeňte si: toltécki „bojovníci“ robia každú drobnú prkotinu s plnou vážnosťou, akoby od toho závisel ich život. To preto, že nikdy vopred nevieme, od čoho skutočne bude závisieť náš život… Niekedy maličkosť, čo sme urobili pred rokom, nastavila koľaje tak, že dnes sa nám otvorí nádherná nová možnosť – alebo sa nám zrúti nebo na hlavu.

Robte to tak ako toltékovia: s nesmiernym vnútorným „áno“ k sebe samým a s vďačnosťou za to, že máte príležitosť zažiť aj tento deň. 🙂

Cvičenie k textu:

A keďže je pondelok, skúste si viac všímať ľudí okolo seba (aj v rádiu), koľkokrát budú kritizovať skutočnosť, že je pondelok, ako keby to bolo nejaké príkorie… (Voľne podľa: „Už len 5 dní do víkendu!“)

Deň je deň a je jedno, ako sa volá alebo čo v ňom musíte robiť. Začal, je (a možno nie zrovna najlepší) a skončí. Buď ho strávite frflaním, alebo si v ňom nájdete kútiky, v ktorých sa budete cítiť fajn a dobre. 🙂

Nič zlé netrvá naveky. Ani nič dobré netrvá naveky. A pre nás ako fyzické bytosti vlastne vôbec nič netrvá naveky. 😛

Ale kým to trvá, máme možnosť rozhodnúť sa, či na tom budeme hľadať to pekné, alebo na tom budeme hľadať blchy a potom sa nad nimi zavzdušňovať.

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *