#38 Pasca reagovania

0
(0)

Niekedy, keď na nás niekto útočí, otvorene po nás ide, cítime sa bezmocní, demotivovaní alebo jednoducho len extrémne vyčerpaní, je veľmi ľahké spadnúť do „reagovania“ – nastúpime na pravidlá hry toho druhého a reagujeme na jeho ťahy, teda nevedieme, ale sa vždy prispôsobujeme tomu, čo urobí on.

Zabudneme, že nie sme Obeť, ale tvorca svojej reality, a že sme si vybrali to, kde sme dnes. Ak sa nám to páči, nepotrebujeme sa nikomu zdôvodňovať; ak sa nám to nepáči, môžeme to hocikedy zmeniť tým, že sa začneme správať inak. Pretože správanie, ktoré nás doviedlo sem, nás nikdy nedovedie inam, len sem. 🙂

To, čo si niekto iný o vás myslí a hovorí, má len málo spoločného s vami… Väčšinou len ten fakt, že existujete (a tak si majú o koho „otierať hubu“). To, čo si niekto iný o vás myslí a hovorí, odráža výlučne jeho vnútorný svet. Keby ste tam neboli vy, bude to isté hovoriť  a myslieť si o niekom inom. Pretože jeho vnútorný svet vyzerá tak, ako to popisuje. Presne podľa „čo vyhľadávam, to vo všetkom nachádzam“.

(Takže si v rámci pathworkingu teraz všimnite, ako vy myslíte a hovoríte o iných. 😛 )

Keď sa do vás teda niekto pustí, najjednoduchšie je pripomenúť si, čo ste si sami pre seba vybrali. Nech už je „zrážka s blbcom“ hocijako intenzívna a nepríjemná, prv, než zareagujete, spýtajte sa sami seba:

„Konám a správam sa ako tá osoba, ktorou chcem byť?“

Iný spôsob, ako to urobiť, je spýtať sa:

„Ako môžem stelesniť v tejto situácii to, čo chcem byť?“

Ak viete, že je pred vami rozhovor, kde sa na vás bude útočiť, pomôže ešte napísať si do dlane, z akej pozície chcete na všetko reagovať. Ja som dostala od anjelov dosť drsnú lekciu tým, že keď som sa nevedela vo vzťahu k istej osobe vymaniť z bezduchého reagovania, naučil ma Gabriel techniku: urobila som si kyvadlovú tabuľku s ôsmimi pozíciami, každú z nich mi nadiktoval (trhovkyňa, vedec, premúdrelý rodič, blahosklonný kazateľ a pod.). Vždy pred novou komunikáciou som si vykyvadlovala, koho budem stelesňovať, a potom som sa správala ako presne tá osoba – ak mi to šlo. (Väčšinou nešlo a bola som sama sebou, emotívnym oslom I-á. 😕 )

Táto anjelská technika pomáha nielen odosobniť sa od hádky s tým druhým, ale súčasne aj od svojho sebaobrazu. Používajte ju však len vtedy, keď sa toho druhého chcete zbaviť. Pokiaľ si ho chcete v svojom príbehu ponechať (alebo musíte ponechať), nemeňte osobnosti, ale buďte stále to najlepšie, čo pre seba chcete.

Takže ak ste si pre seba vybrali, že chcete byť ako archanjel Gabriel 😉 , tak sa zakaždým spýtajte:

„Čo by práve teraz urobil Gabriel?“

A potom sa tak zachovajte.

A teraz vám k tomu dám ešte aj príslušnú kartu z Gabrielových prechodov:

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *