Meditácia – Strom Splnených Prianí

0
(0)

Black Diamond nám posiela meditáciu podľa Anodey Judith a so slovami „za prípadne chyby sa ospravedlňujem“ 🙂 :

Skôr ako s meditáciou začnete, doprajte si trochu času a popremýšľajte o svojom želaní. Rozjímajte nad svojim želaním, zapíšte si o ňom poznámky do zošita.

O čom je vaše želanie? Ponorte sa do svojho tela a pozornosť zamerajte na svoju srdcovú čakru.
Nechajte prehovoriť vaše srdce o jeho najtajnejších túžbach.
Nehľadajte konkrétnu vec, skôr sa zamerajte na podstatu alebo čo by vám vo výsledku prinieslo naplnenie.
Napríklad: Prajem si nachádzať viac radosti v práci, Chcem poznať zmysel života, Prajem si pevné zdravie, Prajem si aby moja láska k partnerovi bola hlbšia, Prajem si nájsť hlbší vzťah s Duchom… Sústreďte sa na to, ako by ste sa cítili, keby sa vaše želanie splnilo. Čo by vám prinieslo do života. Nesnažte sa predstaviť si konkrétnu podobu – to obmedzuje možnosti vesmíru.

Čo ste ochotní za splnenie svojho želania ponúknuť? Môžete sa vzdať čokolády, fajčenia, alebo budete rozvíjať svoje cnosti ako je súcit, vytrvalosť, či oddanosť a veľkorysosť. Alebo môžete sľúbiť, že sa začnete venovať nejakej disciplíne, ktorou posilníte svoje telo, či vôľu.

Keď si svoje želanie a ponuku premyslíte,požiadajte niekoho kto vám túto meditáciu buď prečíta, alebo si ju prečítajte sami a nahrajte si ju na diktafón. Nechajte sa viesť uvoľnení na ceste svojim vnútrom.

Teraz klasika: nájdite si aspoň 15 minút,kedy nebudete nikým a ničím rušený. Text by sa mal čítať pomaly a plynule.
Nájdite si polohu, ktorá vám vyhovuje – je jedno či sedíte alebo ležíte – ale nezaspite. A majte po ruke zápisník a pero – možno ho budete potrebovať a budete si chcieť zapísať svoje postrehy a všetko čo si chcete zapamätať.

MEDITKA :

Začnite sa sústrediť na svoj dych, s každým nádychom si predstavujte, ako sa vaše srdce plní hojnosťou, s každým výdychom sa vnárajte hlbšie do stavu kľudu.
Stále sa zameriavajte na svoj dych, stále vdychujte do srdca hojnosť, vydychujte kľud. S každým nádychom ste uvoľnenejší, súzniete so svojim telom.
Pri každom výdychu je vaše telo vláčnejšie, postupne uvoľňujete všetky svaly. Uvoľnite tvár, dovoľte vašej mysli nech pustí preč všetky myšlienky.
Iba sa nechajte viesť týmito slovami a pripravte sa na vašu cestu vašim vnútrom.

Cesta vnútrom začína tým, že vychádzate z dverí do prirodzeného sveta. Predstavte si, že prekračujete prah svojho domova. Cítite čerstvý vzduch, je krásny deň a vy si užívate ako vás slnko hreje na koži. Do vlasov vám fúka príjemný vánok. Vaše telo si užíva skutočne krásny deň. Ste plný energie, radosti a vy sa chystáte na prechádzku po ceste vašeho života.

Kráčate a keď sa pozriete pod nohy uvidíte cestičku. Zem pod vami je pevná ale aj vlhká a úrodná. Môžete sa vyzuť a ďalej ísť naboso.
Cesta sa pred vami odvíja, až prídete k na rozľahlú lúku s vysokou trávou, poľnými kvetmi a všade vôkol vidíte poletovať motýle a počujete bzukot včiel a štebot vtákov. Idete ďalej po svahu,stromov stále pribúda a les je stále hustejší a viac a viac zelený. Vzduch je vlhký a svieži.
Čoskoro sa pred vami objaví háj s veľmi vysokými stromami. Vábi vás ,akoby vetvy ktoré sa húpu pozývali ďalej. Vypočujete ich volanie a idete k háju.

S každým krokom cítite hlbší význam zámeru.

Keď dôjdete do stredu toho rozľahlého hája,všimnete si , že priamo uprostred stojí jeden ohromný strom.
Vyzerá že je veľmi starý, má ohromne široký kmeň a mohutné korene. Má veľa vetiev, ktoré vyrastajú do všetkých strán. Je tak vysoký,že sotva dovidíte na jeho vrchol.
Pomaly začnete strom obchádzať, s úžasom vnímate jeho neskutočne hrubý kmeň a žasnete nad jeho vekom a veľkosťou. S úctou sa dotknete jeho kôry.
Keď strom obídete do polovice, všimnete si nízkeho kamenného oltára pokrytého lístim. Lístie odhrňte a objavíte veľkú,kožou viazanú knihu. Zdá sa,že tu je tak dlho ako samotný strom. Celú večnosť. Opatrne knihu otvorte a vidíte že je popísaná. Na každej strane je meno a prísaha. Každý,kto na to miesto prišiel,zložil stromu sľub a potvrdil ho svojim podpisom.
Obraciate stránky a s úžasom zisťujete ,aké zbožné sľuby tu ľudia zanechali. Dôjdete k prázdnej stránke a vídíte, že v kapsičke koženného obalu je zastrčené pero. Vytiahnete ho a pozeráte na prázdnu stránku. Spomeňte si na svoj sľub a starostlivo ho napíšte do knihy na prázdnu stranu. Ponúknite Stromu želaní svoju ponuku za to,že vám splní želanie a vpíšte to do knihy. Svojim podpisom potvrďte svoju prísahu a potom knihu zatvorte.
Akonáhle knihu zatvoríte,všimnete si,že sa začali diať veľmi zvláštne veci.Lístie na strome usychá,počujete šušťanie,vetvy sa začínajú húpať a špirálovito
otáčať ,až vytvoria akési schodisko ,ktoré obtáča kmeň stromu.
Stupíte si na prvý konár a zistíte že vás udrží.Urobíte ďalší krok,potom ešte jeden a stúpate vyššie a vyššie.
Leziete vyššie a vyššie ,ale cítite sa bezpečne ,až dôjdete na vrchol stromu.
V mieste ,kde sa rozdeľujú dve vetvy ,akoby bolo vytvarované pohodlné kreslo.Je to miesto,ktoré priam ponúka k posedeniu a vy zisťujete,že vašemu telu padne dokonale.Sedíte priamo v korune Stromu splnených prianí.
Sedíte na tomto posvätnom mieste a začínate meditovať vo svojej srdcovej čakre .
Hlboko sa do nej nadýchnite a s každým nádychom cítite podstatu svojej túžby.Vaša duša volá po naplnení svojho skutočného zmyslu.S každým výdychom túto túžbu vydychujete do listov,ktoré vás obklopujú.
Pozorne načúvajte svojmu srdcu a pokiaľ to príde samé,môžete svoju túžbu pomenovať – nie je to však nutné.Tým,že vydychujete do koruny stromu,vaše posolstvo odovzdávate.Ďalej vydychujte podstatu svojej túžby a ticho odovzdávajte svoju túžbu korune stromu.
Keď cítite že ste už svoju túžbu svojho srdca vyjadrili a Strom ju plne vstrebal,všimnete si,že k stromu priletel vták.Posadí sa na vetvu blízku vašemu srdcu.
Vtáka otáča hlavou zo strany na stranu ,akoby sústredene počúval .
Prijíma posolstvo vašeho srdca a túžbu,ktorú práve vstrebal strom.Vy sa na vtáka pozriete a poďakujete mu : „Ďakujem Ti,že doručíš moje posolstvo“ . On vám naposledy pozrie do očí,prijme vaše poďakovanie a odletí do lesa ,kde spevom roznáša vaše posolstvo, aby informoval a aktivoval prírodné sily ,ktoré prebývajú v lese.
Keď viete,že vaše posolstvo bolo doručené,vaše srdce zaplaví vďačnosť.Otvorte vaše srdce a telo,aby to o čo ste žiadali sa mohlo splniť.Vyjadrite Stromu vďaku.Ste si istý že vaše želanie sa splní v pravý čas a najlepším možným spôsobom.
Po vyjadrení vďaky za tento dar viete ,že je čas zliezť dole po konároch na zem.
Postupujte pomaly,opatrne a s úctou.
Akonáhle sa dotknete nohami zeme,konáre a lístie sa dávajú do pohybu ,narovnajú sa a dajú do pôvodného tvaru.Opäť obídete strom,aby ste sa pozreli na kamenný oltár s knihou ,vzpomeniete si na svoj sľub a opäť sa k nemu zaviažete.Listy opäť zašuštia,akoby vám dávali zbohom.S vďačnosťou sa otočíte a zamierite von z hája.
Vtáky spievajú,vietor sa hrá s lístím a vy cítite harmóniu a prepojenie so všetkým ,čo vás obklopuje.

Vrátite sa na lúku a krok za krokom sa uberáte späť k domovu.Vaše srdce je naplnené a otvorené.Keď dôjdete k domovu ,prekročíte prah dverí a vstúpite do miestnosti,kde sa práve nachádzate.Naposledy vyjadríte vďačnosť a s vedomím ,že vaše prianie bude v pravý čas a najlepším možným spôsobom splnené.

Otvorte oči a vráťte sa do reality.

 

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *