#44 Chcete vyhrať alebo neprehrať?

0
(0)

Naše vnútorné nastavenie rozhoduje o tom, ako budeme vnímať život a ako ho budeme prežívať. Keďže život máme len jeden jediný, je dôležité, aby sme ho žili tak, že si každý večer môžeme líhať s pocitom, že „dodnes to nebolo márne“. Čo ak sa zajtra nepreberieme? Čo by sme ľutovali, že sme nestihli?

Ústredná otázka tohto týždňa bude:

Žijem, aby som vyhral – alebo žijem, aby som neprehral?

Ak žijeme, aby sme vyhrávali, prežívame každý okamih naplno, pretože nemáme obavu sa doňho vnoriť. Čokoľvek príde – to dobré rovnako ako to zlé – je len skúsenosť, ktorá nijako neovplyvňuje dôveru v našu schopnosť vyťažiť z každého okamihu maximum.

Ak žijeme v stave „len neprehrať“, sústavne obmedzujeme svoje možnosti. Navyše tým, že stále striehneme na možné protivenstvá, sami sa hypnotizujeme do stavu obete, ktorej sa dejú veci a ona ich potrebuje odrážať. Z tohto stavu zažívame okamihy ako niečo, čo treba pretrpieť, nie čo si treba užiť…

Urobte si svoj zoznam „od života ešte očakávam“ a potom sa doňho pustite – položku po položke. Vaším cieľom nie je odfajfkovávať niečo, ale naučiť sa líhať si večer s pocitom, že tento deň ste dali na výbornú, že doteraz ste všetky dni dali na výbornú – a že pred sebou máte ešte zopár dní, kedy to znova dáte na výbornú. 🙂

Neodsúvajte veci na neskôr len preto, že potom budete v niečom lepší, budú iné možnosti alebo najprv potrebujete dotiahnuť niečo iné.

Keby ste sa zajtra nemali zobudiť – mrzelo by vás niečo?

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *