Ako zmeniť (zlo)zvyk

0
(0)

Ak svoje (zlo)zvyky nedokážete vyladiť so svojimi prianiami, budete musieť o každý maličký pokrok neskutočne zápasiť. Nehovoríme o tom, že ich treba úplne odstrániť, lenže ich treba zosúladiť s tým, čo chcete. Koniec-koncov, každý zvyk je tiež len istá forma energie. Energetický vzorec. A vieme, že energia nie je „pozitívna“ alebo „negatívna“ a že sa nedá „odstrániť“ – dá sa len transformovať na niečo podobné, ale prínosnejšie, alebo sa dá používať len v situáciách, kde je nápomocná. 🙂

To značí, že nám pomôže zosúladiť všetky naše energetické vzorce (v tom aj zlozvyky a iné návyky) s tým, čo chceme dosiahnuť, aby nás to v zhmotňovaní podporovalo.

Takže čo s návykmi, ktoré nie sú práve podporné?

Treba odstrániť alebo obmedziť ich negatívny náboj.

A robí sa to takto:

Krok 1

Identifikujte, ktoré „vstupy“ vo vašom živote sa cítia negatívne (teda keď sa nimi zapodievate, cítite sa pritom zle).

Obvyklé nepodporujúce vstupy sú správy v médiách, sociálne médiá ako také (ibaže si nájdete také nastavenie, ktoré sa stará o váš rast a upevňovanie presvedčení, ktoré sú pre vás podporné – s trochou dôslednosti to ide), energetickí upíri vo vašom okolí, určité skupiny, určité aktivity a pod.

A prečo? Pretože…

Ak sa cítite zle, nie je to pre vás dobré – a BODKA. Ak sa cítite zle, dodávate energiu zvykom, ktoré pracujú proti vám.

Nepotrebujete počúvať o všetkých tých katastrofách a tragédiách, čo sa stali niekde v Hornej Volte, a rozoberať ich s inými. Možno vás niekto obviní, že ste ľahostajní k osudu iných ľudí. Ale pamätajte si – osud iných ľudí začína vaším osudom. Keď vy dáte svoje posledné sústo a zomriete od hladu, je po vás a zachráni to možno jedného človeka na pár hodín. Zato keď sa postaráte, aby ste boli v poriadku, možno vyštartujete niečo, čo pomôže mnohým. Niekedy stačí čo len žiť spôsobom, kde ste odolní voči tlaku prostredia, aby ste inšpirovali k podobnému rozvoju aj iných. Nikdy neviete, ktorý pohľad na váš plameň zažne plameň niekoho iného. Vašou úlohou ani nie je to vedieť a zažínať. Vaším poslaním je svietiť.

Takisto možno máte pocit, že potrebujete počúvať názory rodiny a priateľov o sebe a o svete, lebo inak prídete o miesto, kam patríte.

Ale keď sa necháte zatiahnuť do negativity, nikomu tým nepomáhate – len zvyšujete negativitu.

To neznamená teraz, že treba strčiť hlavu do piesku, len že treba obmedziť negatívne vstupy, ktoré denne dostávate. Život je dosť zložitý aj bez nich. ( 🙂 Čo je tiež negatívny vstup a ak ste mi uverili, tak teraz by ste mali zdvihnúť obočie a vážne sa zamyslieť, či ma nevyškrtnúť zo zoznamu priateľov. 😉 )

Kým ste denne v negatívnom naladení, nebudete sa vedieť preladiť ani bodovo do pozitívneho nastavenia, kde sa problémy dajú riešiť a vy máte schopnosť urobiť tak.

Takže si zostavte zoznam všetkých svojich negatívnych vstupov – a ide sa na krok 2:

Krok 2

Rozhodnite sa, že sa prestanete so svojimi zdrojmi negativity kontaktovať, alebo že kontakt výrazne obmedzíte.

Ak môžete niektoré svoje negatívne vstupy okamžite vyškrtnúť zo zozbnamu svojich kontaktov, urobte to.

Niektoré však nemôžete zrušiť – alebo ich nedokážete zrušiť zo dňa na deň. Takže aspoň začnite obmedzovať mieru, v ktorej sa nimi zaoberáte.

Ak vám napríklad stále na pozadí bežia správy, obmedzte to na 30 minút denne. Alebo ak presedíte svoju mladosť na fejsbúku, nastavte si budík na 30 minút – a dosť.

Ak je zdrojom negativity rodina alebo priatelia, obmedzte kontakty. Obmedzujte ich postupne, nech medzi stretnutiami prebehne čo najviac času.  Vtedy automaticky narastá šanca, že sa bude hovoriť o dôležitých veciach, čo uplynuli od posledného obdobia, a nie o nepodstatných klebetách a názoroch na to, čo by ste mali robiť nejako inak a prečo.

Teraz rozhodnite, ako svoje zdroje negativity odstránite alebo obmedzíte ich dopad na seba.

A teraz, keď už ste urobili rozhodnutie, poďme na krok 3, ktorý je najdôležitejší, ale mnoho ľudí ho celkom zanedbá a tým ich zápasy s osudom pokračujú:

Krok 3

Vyberte si pozitívne vstupy/zdroje, ktorými nahradíte negatívne vstupy/zdroje.

Ak napríklad obmedzíte svoj čas na sociálnych médiách na 30 minút denne, ako potom strávite ten zvyšok? Čím sa budete zaoberať?

Ja z mojej skúsenosti napríklad dávam pozor, ktoré stránky na fejsbúku čítam. Správy mi chodia, ale ja z nich vyberám tie, ktoré mi prinášajú podnety na zamyslenie – a snažím sa, aby moja osobná fejsbúková stránka bola takýmto podnetom pre iných. teda nie fotografia môjho obedíka, pretože bol taký mňam, ale citáty, ktoré slúžia buď na moje vlastné usmernenie (lebo práve niečo podobné riešim), alebo vystihujú múdry pohľad na svet. Výhoda je tá, že tým, že to čítate, zamyslíte sa nad tým a zverejníte to u seba, iní to lajkujú a vy sa idete pozrieť na to, čo lajkovali, a zamýšľate sa nad tým znova 😉 , prípadne o tom diskutujete a znova si to fixujete vo vedomí, dostávate danú vec viac a viac do svojho života. V podstate takto funguje ak RPS.

Pamätajte: čím viac sa zaoberáte negatívnymi vstupmi, tým viac v svojom živote upevňujete negatívne reakcie na to, čo prichádza.

A keď to zmeníte na pozitívne vstupy, tým viac pozitivity do života dostanete.

Chce to jedno jediné: byť ochotný vzdať sa svojej „zamilovanej“ (pretože obvyklej, zabehanej) negativity.

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *