#49 Hranie na istotu

0
(0)

„Keď prestaneš napĺňať svoj pohár malosťou, naplní sa veľkosťou.“ — David Gikandi

Niekedy, keď si netrúfame snívať obrovské sny, tak snívame aspoň tie menšie – sny, o ktorých nepochybujeme, či sú naplniteľné. Ešte stále môžu byť náročné, ale vieme, že sa dajú naplniť.

A prečo ich snívame? Pretože sa bojíme sklamania, že by sme snívali jediný obrovský sen, a ten sa nenaplnil.

Lenže… kvantita nenahradí kvalitu… a nedonesie spokojnosť. Snívame drobné, napĺňame drobné, máme pocit dosahovania a toho, že „sme hodní“ – ale súčasne máme pocit nedostatku, pretože to, čo chceme najviac, v našom živote chýba.

Koľko z vašich „cieľov“ je dnes postavených na tom, čo považujete vy alebo vaše prostredie za „možné“, a koľko na tom, čo skutočne vnútri cítite?

Je to, čo dnes dosahujete, skutočne to, čo od života očakávate? Alebo sa snažíte len prežiť – deň po dni?

Keď si na okamih škrtnete strach, necítite, že váš zámer je niečo oveľa väčšie a nesie to so sebou aj vašu expanziu do toho najlepšieho „ja“, aké si viete predstaviť?

Hranie na istotu je bežný ľudský prístup a ak sa v ňom nachádzate, nie je to vaša chyba – všetci sme boli vedení k tomuto správaniu. Na druhej strane, presne toto správanie nám nikdy neumožní vytiahnuť zo seba maximum.

Všetko začína jediným rozhodnutím:

Rozhodnite sa dnes, že si umožníte veľkosť. Aj velikášstvo, ak to má byť spojené… Ste dostatočne rozumní ľudia, aby ste neuleteli, aj keď začnete snívať vo veľkom. Nepotrebujete sa kontrolovať či obmedzovať. Nepotrebujete sa obávať, že vás to vnútorne zmení. Hlboko vovnútri sme všetci čistá, láskavá a dobromyseľná energia… tak aké obavy?

Snívajte o veľkosti. Nie o tom, ako sa k nej dopracujete, ale aké by to bolo, keby to bolo: Ako by ste sa cítili? Akých ľudí by ste mali okolo seba? Čo by ste spolu robili? O čom by ste sa rozprávali? Čo za pocit by vám to prinášalo?

Najbližších 7 dní si nájdite vždy voľnú chvíľku, dostaňte sa do tohto stavu a predstavujte si ho 15-30 minút. Nie vždy tú istú situáciu; meňte situácie, aby ste sa neustálili na niečom konkrétnom, ale pestujte si ten pocit. Nedržte ho „maličký“; nafúknite ho do „už sa viac nedá“. 🙂

A napíšte, ako sa za tých 7 dní začnú meniť vaše myšlienky, vaše vnímanie a vaše očakávania.

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *