#9 Na vlne motivácie

0
(0)

Niekedy máme úžasný záblesk génia a motivácie toľko, že by sme mohli stromy s koreňmi vytrhávať, ale za chvíľku nás dobehne každodenný stres. Ako si udržať stav radosti a nadšenia po dlhšiu dobu?

Predovšetkým si z neho potrebujeme spraviť zážitok. Keď nastane, potrebujeme sa vybičovať do maximálneho nadšenia, oslavovať tú chvíľku a tešiť sa zo skúsenosti. Interpretujme si taký okamih ako zvrat k lepšiemu v našom živote, chytajme sa každej príležitosti radovať sa z neho a hľadajme vo všetkom, čo sa práve deje, dobré znamenia. Pripomínajme si, že sa práve teraz približujeme k nášmu cieľu a že to robíme vedome – že opraty držíme naplno v rukách. Už len tým nadobudneme vnútorný pokoj a naša dôvera sa upevní. A až sa pocit úspechu stane všedným, bude sa u nás striedať úspech za úspechom.

Tešte sa zo všetkého, čo práve teraz máte. Niekedy sa v živote vyskytnú skutočnosti, ktoré nám naozaj neumožňujú cítiť sa spokojne. Ale keď si spomenieme, že energia nasleduje pozornosť, je veľmi nevhodné týmto okamihom nespokojnosti venovať energiu, pretože nás preladia na vlnu nespokojnosti a neúspechu. Zachovajme sa pragmaticky a nepríjemnosti si jednoducho nepripustime. Keď mňa niekedy prikvačia príkoria a mám pocit, že už by som najradšej zdochla, tak sa sústredím na proces: Čo práve treba? Čo na to budem potrebovať? Ako to urobím? Nepremýšľam o tom, prečo sa mi zasa niečo deje (alebo sa aspoň snažím o tom moc nešpekulovať 😛 ), ale proste odškrtávam zo zoznamu vecí na zariadenie, urobenie, dosiahnutie.

To sa týka aj sociálnych médií. Mnohí naši priatelia žijú zo senzácií. Som v mačičkárskych skupinách a pár z nich som už opustila, pretože ľudia buď v kuse písali o tom, ako im nejaká mačka umrela (to je doslova epidémia, ktorú jeden od druhého kopírujú), alebo sa k sebe správali ako psi, nie ako ľudia. Nepotrebujem sa cítiť pod tlakom negativity. Nepotrebujem, aby svet v mojich očiach vyzeral ako miesto, kde zomierajú v kuse mačičky a ľudia si idú po krku za každú hovadinu! Vy zodpovedáte za to, aké vibrácie si do svojho príbehu pustíte. Ak sú negatívne a budú vo vás vyvolávať zlé pocity, odrežte sa od nich.

Sústreďujte sa na to, čo vás emocionálne i spirituálne podrží. Nepremýšľajte nad tým, nakoľko sa na to dá spoľahnúť… Nemáte čo stratiť. Môžete sa cítiť dobre alebo zle; je na vás, čo z toho si vyberiete. Ako hovoril ústami Carlosa Castanedu don Juan: Môžeš sa cítiť výborne alebo mizerne; miera námahy je tá istá.

Ak dokážeme odrezať sa od zdrojov negatívneho rušenia, nastolíme tým v sebe vnútorný pokoj a spokojnosť (a zdvihneme svoju vibráciu). Tento pokoj a spokojnosť z nás presiahnu do nášho okolia a ovplyvnia prístup ostatných (a zvýšia ich vibráciu), čím sa tí ostatní k nám začnú správať pozitívnejšie (a zvýšia tým našu vibráciu).

🙂 V psychológii sa tomu hovorí samonapĺňajúce sa proroctvo.

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *