Neber to osobne!

0
(0)

Neočakávaj od všetkých ľudí, že ťa budú mať radi alebo obdivovať. Nemôžu inak a nemá to nič, ale vôbec nič spoločné s tebou a tvojou hodnotou… Keď na teba niekto útočí, nadáva ti či pokúša sa ťa uraziť – neber to osobne. Hej, viem, že to znie hlúpo. Ale zvládneš to, aj keď na to budeš potrebovať trochu praxe.

Nemôžeme zabrániť tomu, že sa pre iných staneme projekčnou plochou ich vnútornej rozorvanosti. Možno im pripomínaš ich brata, sestru alebo ex-partnera. Najčastejšie im niečo na tebe pripomína tie časti v nich, s ktorými ešte neuzavreli mier. Takže v skutočnosti vedú vojnu sami so sebou. Ale pretože je bolestivé si to pripustiť, všímajú si radšej triesku v oku niekoho iného než kôl v tom vlastnom oku.

Drž svoje srdce otvorené aj pre tých, čo ťa nemajú radi. Dokážeš to. Len keď držíš srdce otvorené, vieš sa na vec pozrieť očami srdca a rozpoznať, ako sme sa navzájom pozraňovali – a tým to vieš aj pochopiť a odpustiť. Mier v tebe a v tvojom prostredí vzniká vďaka tvojmu otvorenému, súcitnému, chápavému a milujúcemu srdcu.

Robert Betz

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *