Nechaj ich, nech si hovoria…

0
(0)

Nechaj ich, nech ťa posudzujú a súdia. Nechaj ich, nech ťa nechápu a prekrúcajú. Nechaj ich, nech ťa ohovárajú a klebetia o tebe. Ich názory nie sú tvoj problém.

Ty zostaň láskavý, riaď sa láskou a neboj sa byť autentický. Nech už hovoria alebo urobia čokoľvek, za žiadnu cenu nezačni spochybňovať svoju hodnotu a krásu svojej pravdy.

Žiar aj naďalej tak, ako doteraz.

Don Miguel Ruiz tomu hovorí, že náš život je len príbeh, ktorý si rozprávame – o svete a sebe v ňom. Tým, že ho rozprávame my, máme plnú kontrolu nad tým, čo si v ňom budeme hovoriť – ako veci budeme interpretovať. Snažte sa nájsť takú polohu vášho príbehu a udalostí v ňom, ktorá vás nebude obmedzovať, natláčať do nejakých šablón.

A že iní ľudia budú o vás rozprávať iné príbehy? No a? Náš príbeh je vždy odrazom nášho vnútra: ako vnútri, tak aj navonok. Ak vás ohovárajú a odsudzujú, tak preto, že v svojom príbehu potrebujú mať nepriateľa. Za žiadnu cenu im nedovoľte, aby svojimi rečami nainštalovali inštitút „nepriateľ“ aj do vášho príbehu! Vy ste rozprávač i vyhadzovač pri dverách. Postarajte sa, aby vo vašom príbehu boli len ľudia, ktorí vám rozumejú a ktorí vás s láskou podporujú pri napredovaní a raste.

Ale buďte dôslední; ak budete stáť ako vyhadzovač vo svojich vlastných dverách, nesnažte sa prekĺznuť popri vyhadzovačovi niekoho iného do jeho príbehu a začať ten príbeh meniť. 🙂

A pokiaľ vás bolí, ak iní rozprávajú o vás príbehy, ktoré vás poškodzujú, máte jednu výbornú šancu – nechajte svoj príbeh ešte viac žiariť a buďte takí autentickí a nebojácni, ako len dokážete. Nech náhodný okoloidúci nevidí rozdiel medzi vašimi prejavmi a vaším príbehom o vás, ale medzi vašimi prejavmi a príbehmi iných o vás. 🙂

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *