Strach nie je protipólom lásky

0
(0)

Dnes prichádzam s niečím, čo mi dlho trvalo pochopiť (a ešte sa celkom nechytám). Je to od Jeffa Fostera:

Nedualita: koniec new-age

Tvoj hnev, pochybnosti, smútky a strachy nie sú „nesprávne“ alebo „zlé“ alebo „neosvietenecké“. Nie sú „nízkovibračné“ či „negatívne“ či „nespirituálne“. Tieto slová sú len nálepky a posúdenia mysle. Srdce nepozná takéto nálepky či posudzovanie. Prv, než ich onálepkujeme, sú pocity len stratené a osamelé energie v nás, túžiace po teple, akceptovaní, empatii, kyslíku… a zvedavej pozornosti.

Strach NIE JE protipólom lásky, tak ako žiadna vlnka nebude protipólom oceánu. Strach je úplné vyjadrenie uvedomenia, toho istého oceánovitého uvedomenia, ktoré tancuje aj ako blaženosť a radosť a užasnutosť. Strach je kŕčovito stiahnutá, napätá, stuhnutá a zadržiavaná forma lásky – ale nie jej protipól!

Toto nedualitné vnímanie dokáže zmeniť tvoj život a je začiatkom konca všetkého vnútorného násilia a priečenia sa.

Nepriťahuješ stratu, násilie a nešťastie nejakou „nevhodnou vibračnou frekvenciou“. Nezhmotnil si si svoju rakovinu alebo infekciu alebo zlomeninu svojimi prianiami. Toto všetko sú staré príbehy, založené na vyviňovaní, ponižovaní obete a čistom narcizme – a zakladajú sa na dualistickom ponímaní.

Tieto newageistické mýty už nepotrebujeme. Poďme miesto toho pozrieť tvárou v tvár realite a prijať všetky pocity, aj tie najtemnejšie, ako naše milované vnútorné deti, vlny Srdca, prekvapivé vyjadrenia božskosti.

Otázka:

Ako ste na tom vy? Nakoľko sa zaobídete bez newageistických formuliek a predstáv? Nakoľko už dokážete vnímať to spájajúce miesto toho rozdeľujúceho?

Aký užitočný bol tento článok?

Kliknite na patričnú hviezdičku!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *